Haber Detayı
25 Mart 2024 - Pazartesi 10:24
 
Muhittin Can Uygur: "Doğu Türkistan ve Filistin Sorunlarında İnsanlık Davası Öne Çıkmalı"
Doğu Türkistan Vakfı iftarında konuşan Vakıf Genel Sekreteri Muhittin Can Uygur, dünya coğrafyasına bakıldığında Doğu Türkistan ve Filistin gibi meselelerin tüm Müslümanların kanayan yarası olduğunu belirtti. Ne yazık ki, bu sorunlara çözüm bulunamadığını ifade etti. Uygur, Çin Devleti'nin Doğu Türkistan'da soykırım politikasını kapalı kapılar ardında sürdürdüğünü, aynı zamanda Filistin'de de insanların katledildiğini vurguladı. Türkiye'nin Filistin konusunda gerçekleştirdiği atılımları olumlu bulan Uygur, aynı hassasiyetin Doğu Türkistan için de gösterilmesi gerektiğini belirtti. Bu sorunların insanlık meselesi olduğunu ve uluslararası kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti. Uygur, kişisel olarak herkesin bu iki devlete karşı sesini yükseltmesi gerektiğini ve insanlık kavramı temelinde çözüme ulaşılacağına inandığını söyledi.
GÜNDEM Haberi
Muhittin Can Uygur:

HABERİN VİDEOSU

Muhittin Can Uygur: "Doğu Türkistan ve Filistin Sorunlarında İnsanlık Davası Öne Çıkmalı"

Doğu Türkistan Vakfı iftarında konuşan Vakıf Genel Sekreteri Muhittin Can Uygur, dünya coğrafyasına bakıldığında Doğu Türkistan ve Filistin gibi meselelerin tüm Müslümanların kanayan yarası olduğunu belirtti. Ne yazık ki, bu sorunlara çözüm bulunamadığını ifade etti. Uygur, Çin Devleti'nin Doğu Türkistan'da soykırım politikasını kapalı kapılar ardında sürdürdüğünü, aynı zamanda Filistin'de de insanların katledildiğini vurguladı.

Uygur, artık bu sorunların Türklük ya da Müslümanlık meselesi olmadığını, temelde insanlık davası olduğunu ve herkesin bu konuda ses vermesi gerektiğini dile getirdi. Çin'in Doğu Türkistan'da uyguladığı soykırım politikası ve İsrail'in Filistin'deki eylemleri karşısında herkesin bireysel olarak üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.


Türkiye'nin Filistin konusunda gerçekleştirdiği atılımları olumlu bulan Uygur, aynı hassasiyetin Doğu Türkistan için de gösterilmesi gerektiğini belirtti. Bu sorunların insanlık meselesi olduğunu ve uluslararası kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Uygur, kişisel olarak herkesin bu iki devlete karşı sesini yükseltmesi gerektiğini ve insanlık kavramı temelinde çözüme ulaşılacağına inandığını söyledi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Muhittin, Can, Uygur:, "Doğu, Türkistan, ve, Filistin, Sorunlarında, İnsanlık, Davası, Öne, Çıkmalı",
Yorumlar
Haber Yazılımı